26 Nisan 2017 Çarşamba

TEOG İÇİN SON ÖNERİLER























Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavlarına çok az süre kaldı. 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşekcek ikinci dönem TEOG sınavları, 8. sınıfı bitirecek öğrencilerin ne tür ve hangi liseye devam edeceğini önemli ölçüde belirleyecek. 

Genel Müdürümüz Deniz Demirtaş, TEOG Sınavları için son hafta önerilerini öğrencilerle paylaştı. İşte bu önerilerden bazıları:

• Sınavda sorumlu olduğunuz derslerle ilgili ders kitaplarınızın sayfalarını çevirerek ünite ve konu başlıklarını gözden geçiriniz.
• Sınavda çıkacak konular arasından eksik olduğun var mı? sorusuna “evet” cevabını veriyorsan eksik olduğunu düşündüğün kazanımlar için ilgili konu tekrarını yapınız.
• Sınava az bir süre kalıncaya kadar akademik yönde yapılacak hazırlıkların daha çok tekrar mahiyetinde yürütülmesini tavsiye ediyoruz. Kalan süre için gerçekçi olun, tüm kaynakları bitirmeye çalışmak yerine elinizdeki çözmek istediğiniz soruları belirleyin ve sınava kadar bu soruları hangi günlerde bitireceğinizi planlayın.
• Sınavlara iki gün kalıncaya kadar her gün tüm derslerden bir deneme sınavı çözerek yanlışlarınızı bulunuz ve mutlaka doğrusunu öğreniniz.
• MEB kazanım testlerinin çözülmesi, geçmiş yılların TEOG sorularının çözülmesi önemlidir.
• Sözel dersler için, yazım kuralları ve noktalama işaretleri kurallarına uygun olarak soruları okuyunuz. Yorum sorularında önce soruyu sonra metni okuyunuz. Anlam bilgisi sorularını kendi düşüncenize göre değil sorudaki metnin çerçevesine göre göre cevaplayınız.
• Yabancı dil için test çözmenin yanı sıra, ünite bazlı kelimelerin gözden geçirilerek unutulan kelimelerin tekrar edilmesi yararlı olacaktır.
• Sayısal dersler için; soruyu verilen ile isteneni ayırt ederek okuyunuz. İşlem basamaklarını akıldan değil yazarak yapınız, işlemi bitirdiğiniz de sağlamasını yapınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ BAŞLADI

30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günü 3 oturumda gerçekleşen 2018 YKS sonuçlarının 31 Temmuz’da açıklanmasının ardından TYT (Teme...